1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yenidoğan Çetesi Skandalı: Aileye 80 Bin Lira Şantajı

Yenidoğan Çetesi Skandalı: Aileye 80 Bin Lira Şantajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenidoğan Çetesi Skandalı: Bebeğin Cenazesi İçin Şantaj İddiası

“Yenidoğan çetesi” olarak adlandırılan grup, Birinci Hastanesi’nde hayatını kaybeden bir bebeğin cenazesinin teslimi için aileden 80 bin lira talep ettiği, aksi takdirde cenazenin kimsesizler mezarlığına gömüleceği şeklinde ailenin tehdit edildiği bilgileri ortaya çıktı. Bu durum, yapılan telefon görüşmelerinin çözümleriyle gün yüzüne çıktı. Çetenin yöneticilerinden ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir, diğer sanıklardan doktor İlker Gönen’e yaptığı açıklamalarda, olayın ilçe sağlık müdürlüğüne şikayet edilmesi üzerine bebeğin cenazesinin ailesine teslim edilebildiğini belirtti.

Kimsesizler Mezarlığına Gömme Tehdidi

6 aylık Michelle Nwando Opara isimli bebeğin 18 Ocak 2024 tarihinde Birinci Hastanesi’nin yenidoğan ünitesinde vefat etmesi sonrasında, hemşire Hakan Doğukan Taşçı’nın hemşirelere doktor gibi talimatlar verdiği ve bebeğin cenazesinin aileye teslim edilebilmesi için para talep ettikleri ortaya kondu. Bebeğin cenaze teslimi için 80 bin lira ödenmesi gerektiği, aksi takdirde cenazenin kimsesizler mezarlığına gömüleceği tehditleri, telefon görüşmelerinin çözümleriyle savcılığın hazırladığı iddianameye eklendi.

Bebek Ölümü Üzerine Şok Konuşmalar

  • Gıyasettin Mert Özdemir: “Yani haberin bence yoktur ama bu Birinci’de bir bebek ölmüş yabancı hasta… Sana kısaca anlatacağım, bu Doğukan’ın, Hasan’ın yabancı hastadan ekstra para almalarıyla ilgili bir şey duydun mu?”

  • İlker Gönen: “Yoo yoo, yani öyle bir bebek öldüğünden de haberim yok, yok öyle bir şey duymadım.”

Bebeğin Cenazesi İçin Para İstendi

Gıyasettin Mert Özdemir: “Orası çok pis patlayacak, sana kısaca özet geçeyim. Aile, yönetime Hasan’a 28.500 lira, Doğukan’a 15.000 lira vermiş, hastaneye para ödemiş, şikayet olmuş, bebek ölmüş ama cenazesini vermemişler, ilçe sağlığa gitmişler, şikayet etmişler.”

Şok Edici Detaylar

  • İlker Gönen: “Şaka yapıyorsun ya!”

  • Gıyasettin Mert Özdemir: “Yemin ediyorum, bunu Bülent’in abisi yani başka Bülent’in yakın abisinin bir tanıdığı bizzat ilgilenmiş.”

Tutanak ve Şikayet Süreci

Gıyasettin Mert Özdemir: “Emine, Doğukan’a bağırmış, ‘siz nasıl para alırsınız?’ Tutanak tutmuşlar, belgeli yani, tutanak tutmuşlar Doğukan’a, bu kadar para verildi elden Doğukan’a, Hasan’a diye. Tutanak fotoğrafını çekmişler, bununla şikayette bulunmuşlar.”

Paranın Teslimi İçin Yapılan Tehditler

Gıyasettin Mert Özdemir: “Eğer parayı vermezseniz, kimsesiz mezarlığına defnederiz, mezarını bile bulamazsınız,” demişler. İlker Gönen: “Bunlar abartıdır artık bu…”

Aile ile Hastane Arasındaki Kriz

Gıyasettin Mert Özdemir: “Bu seviye, bu seviyeye geliyor. İlçe sağlığa gidiyorlar, oradan hastaneyi arıyorlar. Aile bir daha hastaneye gidiyor, aileyi kapıda karşılıyorlar, cenazeyi teslim ediyorlar.”

Kaynak: Sözcü

Yenidoğan Çetesi Skandalı: Aileye 80 Bin Lira Şantajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!