1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yılmaz Tunç’tan Sosyal Medya ve Suç İçerikleri Üzerine Açıklamalar

Yılmaz Tunç’tan Sosyal Medya ve Suç İçerikleri Üzerine Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya ve internet platformlarındaki suç teşkil eden içeriklere dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, bazı sosyal ağ sağlayıcıları ve internet siteleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından adli soruşturmaların başlatıldığını belirtti.

Bakan Tunç, bu içerikleri kaldırmayan ve yargı kararlarını uygulamayan sosyal medya sağlayıcıları ile internet siteleri için 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’ çerçevesinde çeşitli yaptırımların kararlılıkla uygulanacağını vurguladı. Bu yaptırımlar arasında:

  • Para cezası
  • Reklam yasağı
  • Bant daraltma
  • Erişimin engellenmesi

Bakan Tunç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir Hukuk Devleti olduğunu, toplumu suçtan korumanın bu devletin en önemli görevlerinden biri olduğunu ifade etti. Ülkemizde faaliyet gösteren ve milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal ağ sağlayıcıları ile internet sitelerinin de Türkiye’nin kanunlarına ve kurallarına uymak zorunda olduklarını belirtti. Hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur.

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi ve çocuklarımızı zehirlemeye, toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik her türlü girişime asla müsaade edilmeyeceğinin altını çizen Tunç, suç ve suçluyla mücadeledeki kararlılıklarından kesinlikle taviz vermeyeceklerini sözlerine ekledi.

Yılmaz Tunç’tan Sosyal Medya ve Suç İçerikleri Üzerine Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!