1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yüksek Enflasyon ve Yeni Vergi Düzenlemeleri: Kol Saati Talebinde Patlama

Yüksek Enflasyon ve Yeni Vergi Düzenlemeleri: Kol Saati Talebinde Patlama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Enflasyon ve Yeni Vergi Düzenlemeleri

Son yıllarda uygulanan hatalı ekonomi politikaları, ülkemizde yüksek enflasyonun baş göstermesine neden oldu. Bu durum, ekonomi yönetiminin sık sık yeni vergiler devreye sokmasına yol açtı. Hatalı politikaların bedelini ödeyen ise maalesef vatandaşlar oldu. En son, AKP Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan yeni teklifle, kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olan bireylerden yıllık 750 liralık savunma sanayii destek payı alınması ve kol saatlerine yüzde 20 oranında ÖTV getirilmesi öngörülüyor.

Koll Saati Talebindeki Artış

Koll Saati Talebindeki Artış

Düzenlemenin duyurulmasının hemen ardından, erkek ve kadın kol saati satışı yapan birçok internet sitesi yoğun ilgi nedeniyle çöktü. Özellikle 5 bin lira ve üzerindeki kol saatlerini kapsayan bu yeni düzenleme ile ilgili söylentiler, binlerce vatandaşın hemen kol saati almak ya da fiyatları incelemek için online mağazalara akın etmesine sebep oldu. Bu durum, talebin patlamasına yol açtı.

Ayrıca, bazı firmalar artan talep karşısında ilk etapta saat satışlarını askıya almayı tercih etti. ÖTV ile ilgili söylentiler, birçok saat modelinin fiyatlarında dakikalar içerisinde yüzde 10 ile yüzde 20 oranında bir artışa neden oldu. Bu gelişmeler, hem tüketici hem de satıcılar için büyük bir endişe kaynağı haline geldi.

Kaynak: Sözcü

Yüksek Enflasyon ve Yeni Vergi Düzenlemeleri: Kol Saati Talebinde Patlama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!