1. Haberler
  2. Dünya
  3. Yunanistan Dışişleri Bakanı’ndan Lübnan’daki İnsani Kriz Uyarısı

Yunanistan Dışişleri Bakanı’ndan Lübnan’daki İnsani Kriz Uyarısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Dışişleri Bakanı’ndan Lübnan’daki Krize Dikkat Çekme

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Lübnan’da giderek derinleşen büyük bir insani kriz yaşandığını vurguladı. Bakan, bu durumun göç sorununu daha da karmaşık hale getirebileceğini ifade etti. Yerapetritis, Fransa’nın başkenti Paris‘te düzenlenen “Lübnan halkına ve egemenliğine destek” konferansı kapsamında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Lübnan’daki mevcut krizin ciddi sonuçlar doğurduğunu belirten Yerapetritis, “Lübnan’da şu anda durumu belirsiz olan on binlerce göçmen mevcut. Bu durum, Lübnan’daki krizin sonuçlarının daha da kötüleşmesine yol açabilir.” şeklinde konuştu. Ayrıca, savaş ve çatışmalardan dolayı evlerini terk eden insanların sayısının 1 milyonun üzerinde olduğunu hatırlatarak, “Karşı karşıya olduğumuz bu büyük insani krizle mücadele etmek zorundayız.” dedi.

Bakan Yerapetritis, uluslararası topluma da çağrıda bulunarak, bölgeye yönelik insani yardımların artırılması gerektiğini söyledi. Lübnan halkının karşılaştığı zorlukların hafifletilmesi için küresel bir dayanışma çağrısında bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı’ndan Lübnan’daki İnsani Kriz Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!