1. Haberler
  2. Dünya
  3. Yunanistan Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye ile İlişkilere Dair Açıklamalar

Yunanistan Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye ile İlişkilere Dair Açıklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, yaptığı açıklamalarda, Yunanistan’ın egemenlik hakları ve karasularının genişletilmesi konusundaki kararlılığını vurguladı. Gerapetritis, “Yunanistan, egemenliğinden ve karasularını 12 deniz miline çıkarma hakkından asla vazgeçmeyecektir. Yunanistan her zamankinden daha güçlüdür ve güçlü olduğunuzda, daha güçlü terimlerle konuşmak kaçınılmazdır. Şu anda Türkiye ile önemli bir kavşaktayız” dedi.

Bakan Gerapetritis, bir televizyon kanalında Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkileri değerlendirirken, “Yunanistan ve Türkiye açısından kritik bir dönüm noktasındayız. Sakin dönemlerin her zaman kazanılan bir şey olmadığını unutmamak gerek. Yakın geçmişte Türkiye ile ciddi gerginlikler yaşadık. Şimdi ise, tartışmayı başka bir aşamaya, kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge’nin sınırlandırılması ile ilgili bir aşamaya taşımak için ortak bir çerçeve olup olamayacağını araştırma aşamasındayız” ifadelerini kullandı.

Gerapetritis, açıklamasının devamında ise, “Yunanistan, deniz alanlarını genişletme hakkına sahiptir. Uluslararası hukukun öngördüğü şekilde, ülkemiz bu kararı aldığında bunu gerçekleştirecektir. Karasuları sınırlarının çizilmesi meselesi yalnızca Yunan egemenliğini ilgilendirir; dolayısıyla bu sadece bizim meselemizdir” şeklinde konuştu. Yunan Bakan, “6 deniz milinde kalmamız gerektiği yönündeki tartışmaların gereksiz olduğu aşikardır. Şu anda son derece karmaşık ve değişken bir uluslararası jeopolitik ortamdayız. Bağımsızlık sonrası dönemde dünyanın tanıdığı en zorlu jeopolitik koşullar içindeyiz; geniş bölgemizde iki büyük savaş yaşanmakta ve bu durumun kendi mahallemizde de büyük yansımaları olmaktadır” dedi.

Kaynak: Sözcü

Yunanistan Dışişleri Bakanı’ndan Türkiye ile İlişkilere Dair Açıklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!