1. Haberler
  2. Dünya
  3. Yunanistan’da Organize Suçla Mücadele Dairesi’nde Güvenlik Açığı

Yunanistan’da Organize Suçla Mücadele Dairesi’nde Güvenlik Açığı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’da kısa bir süre önce kurulan ve “Yunan FBI teşkilatı” olarak bilinen Organize Suçla Mücadele Dairesi (DAOE) ile ilgili endişe verici bir gelişme yaşandı. Bu yeni yapılanmada görev yapacak polislerin isimlerinin gizlice sızdırıldığı bildirildi. Yunan basınında yer alan haberlere göre, DAOE’de görev alacak toplam 554 polisin isimlerinin bulunduğu bir liste, bir internet sitesinde yayımlandı.

Bu sızıntının, suçluların kendilerini takip edecek polislerin kimliklerini önceden öğrenmesine olanak tanıdığı ifade ediliyor. Haberlere göre, bu durumun polislerin güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye attığı vurgulanmakta. Olayla ilgili olarak Atina Polis Sendikası tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Tek ilgilendiğimiz nokta, yeni kurulan bu hizmetin gelecekte suçla mücadelede önemli bir rol oynaması beklenirken, polislerin kimlik bilgilerinin herkes tarafından erişilebilir olmasıdır.”

DAOE, özellikle ölüm tehditleri içeren suçlar, akaryakıt ve sigara kaçakçılığı, yasa dışı finansal işlemler ve kara para aklama gibi organize suçlarla etkin bir şekilde mücadele etmeyi hedefliyor. Bu bağlamda, sızıntının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve polislerin güvenliğinin sağlanması için acil önlemler alınması gerektiği düşünülüyor.

Kaynak: Sözcü

Yunanistan’da Organize Suçla Mücadele Dairesi’nde Güvenlik Açığı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!