1. Haberler
  2. Spor
  3. Yunus Akgün’ün PFDK’ya Sevk Edilmesi ve Olası Cezalar

Yunus Akgün’ün PFDK’ya Sevk Edilmesi ve Olası Cezalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunus Akgün’ün PFDK’ya Sevk Edilmesi

Sarı-kırmızılıların başarılı oyuncusu Yunus Akgün, Antalyaspor maçında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmişti. Galatasaray camiası, Yunus Akgün’ün ceza alıp almayacağını merakla bekliyor. Kararın kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor. Peki, Yunus Akgün ceza alır mı? Milli oyuncuya kaç maç ceza verilebilir? İşte bu konudaki ayrıntılar…

41. Maddenin İçeriği

MADDE 41 – KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI, HAKARET, TEHDİT ve TÜKÜRME

  • (1) TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan ya da basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştirenler için cezalar belirlenmiştir:
    • (a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası verilir.
    • (b) Kulüp yöneticilerine 30 ila 60 gün; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 75 ila 150 gün hak mahrumiyeti cezası uygulanır. Süper Lig kulübü yöneticileri için bu ceza 210.000 TL’den 900.000 TL’ye kadar para cezası olarak uygulanabilir.
    • (c) Görevlilere ve diğer kişilere 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ya da 21 ila 50 gün arasında hak mahrumiyeti cezası verilir. Ayrıca, eylemin ağırlığına göre 50.000 TL’den 500.000 TL’ye kadar para cezası da uygulanabilir.
  • (2) Müsabaka görevlileri dışında kalan kişilere tükürenlere 4 ila 6 müsabakadan men, soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ya da 45 ila 90 gün hak mahrumiyeti cezası verilir. Bu fiilin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 8 ila 12 müsabakadan men, soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ya da 90 ila 180 gün hak mahrumiyeti cezası uygulanır.
  • (3) Birinci fıkrada belirtilen eylemlerin kulüplerin basın yayın organları (özellikle resmi internet siteleri, kulüp televizyonları) veya sosyal medya hesapları aracılığı ile gerçekleştirilmesi durumunda kulüplere şu şekilde para cezası uygulanır:
    • Süper Lig için 600.000 TL’den 1.800.000 TL’ye kadar,
    • 1. Lig için 330.000 TL’den 900.000 TL’ye kadar,
    • 2. Lig için 180.000 TL’den 330.000 TL’ye kadar,
    • 3. Lig için 90.000 TL’den 180.000 TL’ye kadar.
  • (4) Bu maddede yer alan müsabakadan men, soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve hak mahrumiyeti cezaları para cezasına çevrilemez.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle 4. madde, dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur. Bu maddeye göre, eğer Yunus Akgün’e men cezası verilirse, bu ceza para cezasına çevrilemez. Yani PFDK, milli oyuncuya men cezası verirse, Yunus Akgün kesin olarak Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

Kaynak: Sözcü

Yunus Akgün’ün PFDK’ya Sevk Edilmesi ve Olası Cezalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!