1. Haberler
  2. Spor
  3. Zayn Sofuoğlu Kütahya Çini Spor Kulübü ile Şampiyon Oldu

Zayn Sofuoğlu Kütahya Çini Spor Kulübü ile Şampiyon Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kütahya Çini Spor Kulübü’nden Şampiyon Zayn Sofuoğlu

Kütahya Çini Spor Kulübü tarafından TOSFED Körfez Karting Pisti’nde gerçekleştirilen organizasyonda, mikro kategorinin 5. ve son yarışı nefes kesen anlara sahne oldu. Genç yetenek Zayn Sofuoğlu, sezonun bu önemli yarışını Enes Hakkı Yeten’in ardından ikinci olarak tamamlamış olsa da, elde ettiği bu sonuç sayesinde genel klasmanda birinci olmayı başardı. Böylece minik motosikletçi Zayn, “4 tekerdeki” ilk şampiyonluğunu kazanmış oldu.

Finiş çizgisine ulaştığında, Zayn Sofuoğlu’nu ilk kutlayan kişi, kendisinin de motosiklet sporundaki önemli isimlerinden biri olan babası Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu oldu. Bu an, Zayn için sadece bir zafer değil, aynı zamanda ailesi ve arkadaşları için de büyük bir gurur kaynağıydı. Kutlamalar, yakınları ve takım arkadaşlarının Zayn Sofuoğlu’nu havaya kaldırarak, meşaleler yakarak şampiyonluğu coşkuyla kutlamalarıyla sürdü.

“Hep birlikte bir tarihe tanıklık ediyoruz”

Borusan Otomotiv Motorsport Takım Koordinatörü Muratcan Eğilmez, gazetecilere verdiği demeçte, 2024 Türkiye Karting Şampiyonası’nın 7 ayak ve toplamda 21 yarıştan oluşacağını belirtti. Zayn’ın TOSFED’in desteklediği mikro kategoride mücadele ettiğini vurgulayan Eğilmez, mikro kategorinin 5 ayaktan oluştuğunu ifade etti. Zayn Sofuoğlu’nun sezon başından beri gösterdiği muazzam gelişimin altını çizen Eğilmez, “Zayn, daha önce hep Akyazı’daki pistte çalıştı. Ekip arkadaşlarımızla birlikte inanılmaz bir zaman harcadık ve kendisini geliştirmesi için çaba gösterdik. Bugün biraz zorlandık ama sonunda sezonun birincisi olmayı başardı.” dedi.

Eğilmez, ekip olarak bu başarıdan dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirirken, “Yurt dışında da görüştüğümüz ekip arkadaşlarımız var. Hem sürücü koçumuz var hem de GT4 tarafı için kendisini izleyen profesyoneller mevcut. Zayn’ın inanılmaz bir yeteneğe sahip olduğunun farkındayız. Önümüzdeki senelerde çok iyi yerlerde göreceğiz. Bence hep birlikte bir tarihe tanıklık ediyoruz. İnşallah Zayn’ı çok daha iyi yerlerde görmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sözcü

Zayn Sofuoğlu Kütahya Çini Spor Kulübü ile Şampiyon Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!