1. Haberler
  2. Gündem
  3. Zeytin Hasadı Dönemi ve Güvenlik Önlemleri

Zeytin Hasadı Dönemi ve Güvenlik Önlemleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan zeytin için en önemli dönem olan hasat zamanı geldi. Ülkemizde zeytin hasadı, her yörede farklı tarihlerde gerçekleşiyor. Genellikle, hasat dönemi eylül ayının sonlarında başlayarak aralık ayına kadar devam ediyor. Zeytinler, kullanım amaçlarına göre değişik zamanlarda toplanıyor ve bu süreçte hem yeşil hem de siyah zeytinler elde ediliyor.

Zeytin Hasadı Dönemi ve Güvenlik Önlemleri

Son yıllarda zeytin fiyatlarındaki artış, özellikle zeytinyağı fiyatlarının yükselmesiyle birlikte hırsızların dikkatini çekmeye başladı. Türkiye’nin en çok zeytin üreten bölgesi olan Ege’nin yanı sıra Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de zeytin yetiştiriliyor. Hasat döneminin başlamasıyla birlikte, Jandarma ekipleri bazı bölgelerde hırsızlık olaylarının önüne geçmek amacıyla gece gündüz nöbet tutmaya başladı.

TERMAL KAMERALAR İLE NÖBET TUTULUYOR

Kilis’te hasat sezonunun başlamasıyla birlikte, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş timleri ve komando ekipleri, zeytin tarlalarında hırsızlık olaylarına karşı önlem almak için devriye gezmeye başladı. Gece görüşü özellikli termal kameralar kullanarak tarım alanlarında güvenlik önlemlerini artırdılar. Balıkesir’de de benzer önlemler alınarak, zeytin hasadı sürecinde jandarma ekipleri ekim ayından itibaren bölgede 24 saat boyunca devriye gezerek güvenliği sağlıyor.

Bu yıl, yüksek verim alınan zeytin tarlalarında güvenliği artırmak amacıyla yapılan bu tür önlemler, çiftçilerin emeklerinin korunmasına yardımcı oluyor. Zeytin hasadı sürecinin güvenli bir şekilde geçmesi, hem üreticilerin hem de tüketicilerin huzur içinde bu değerli ürünü kullanabilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Zeytin Hasadı Dönemi ve Güvenlik Önlemleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!